Gayrimenkul Hukuku kategorisinde; kira sözleşmesi, tahliye davası (ihtiyaç–yeniden inşa–iki haklı ihtar–kiraya ihtiyaç), kira tespiti/uyarlama, kira artış oranı, depozito–ihtarname ve arabuluculuk süreçlerini adım adım açıklıyoruz. Tapu iptal ve tescil davası, hakkın kötüye kullanımı, muris muvazaası, ecrimisil (haksız işgal tazminatı), ortaklığın giderilmesi (izale-i şuyu), komşuluk hukuku (gürültü–gölgeleme–taşkın yapı), kat mülkiyeti ve site yönetimi (aidat, ortak alan, yönetim planı) gibi uyuşmazlıkların delil, süre ve usul ayrıntılarına yer veriyoruz. Tapu işlemleri, ipotek–rehin–şerh, satış vaadi, önalım (şufa), imar–iskan, kamulaştırma/bedel tespiti, imar barışı ve miras kalan taşınmazlarda paylaşım gibi konular; TBK–KMK–TMK hükümleri ve güncel Yargıtay içtihatları ışığında pratik örnekler, dilekçe şablonları ve kontrol listeleriyle ele alınır. Kiracı–malik hak ve yükümlülükleri, icra yoluyla tahliye, tespit ve itiraz mekanizmaları ile masraf–harç ve zaman planı bilgileri de bulunur.